Co-creation-päivien sisältö

Co-creation workshop Palvelumuotoilu

Turun saariston ja Järvi-Suomen co-creation-työpajat pitivät sisällään hyviä kohtaamisia, uuden oppimista ja lennokasta ideointia. Päivien sisältöä on moni kaivannut ja nyt ollemmekin saanest lisättyä sivustolle materiaalit päivän annista. Päivän materiaalit niin PowerPointeina kuin video-pätkinä löytyvät täältä linkkien takaa. Jos Turun saariston ja Järvi-Suomen co-creation-työpajat herättävät innostuksen luoda uutta, on tämän syksyn aikana mahdollista vielä osallistua Helsingin co-creation-päivään, joka järjestetään Suomenlinna Pajasalissa 15.11.2018 klo 9-16.00. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Lisäksi esittelemme seuraavien viikkojen aikana kolme ensimmäistä työpajoissa ideoitua projektia, jotka ovat nyt Haaga-Helian palvelumuotoilijaryhmien työstettävänä huomioiden tarinallisuus sekä käyttäjäystävällisyys. Palvelumuotoilun tavoitteena on luoda konsepti, joka noudattaa palvelumuotoilun periaatteita, jolloin tuotettavan konseptin tulee olla houkutteleva, toimiva ja toteutettavissa.

BLUE-hankkeen tarkoitus on tuottaa sellaisia proof of concept tasoisia digitaalisia palvelukonsepteja, jotka ovat monistettavissa myös muualle. Ensimmäinen esiteltävä projekti sijoittuu Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:lle aiheena vesistömatkailun reitit. Tahkon alueen kansainvälisen matkailun Action Plan kuvaa tiiviisti tilannekuvan Tahkon alueen matkailussa. Lisäksi Tahkon alueella on toteutettu AR/VR kehittämishankkeita, ja Tahko haluaa myös jatkossa olla edelläkävijä uusien teknologioiden käyttöönotossa. Tämän työn tavoitteena on kehittää Tahkon alueen reitteihin perustuva, käyttäjille lisäarvoa tuottava ja AR:ää hyödyntävä palvelukonsepti. Seuraavien kuukausien aikana voit seurata täältä mitä projektille kuuluu. Proof of concept-tasoinen konsepti esitellään ensi talven ja kevään aikana järjestettävissä BLUE-hankkeen uusissa työpajoissa.

Seuraava BLUEssa on päästy käytännön toimintaan ja ideoista muotoillaan nyt uusia digitaalisia palvelukonsepteja