Raija Lehtonen

Kuuntele BLUEn kuulumisia sekä keskustelua digitaalisuuden tulevaisuudesta matkailuelinkeinossa podcastin muodossa

Yleinen Palvelumuotoilu

Tutkimusmatka-podcastsarjassa esitellään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Elämys- ja hyvinvointitalouden yksikön tutkimus- ja kehityshankkeita. Keskustelemme asiantuntijoiden kanssa matkailun ja ruuan polttavimmista ilmiöistä. Tässä jaksossa tutustumme BLUE-hankkeeseen, teemana matkailuelämyksiä veden ja digitaalisuuden äärellä.

Sarjan jokaisessa osassa asiantuntijat esittelevät yhden hankkeen tutkimusaiheen ja yhdessä pureudumme hankkeen teemoihin ja kysymyksiin. Luvassa on lisätyn todellisuuden hyödyntämistä matkailussa, ruokamatkailua, vaihtoehtoisia proteiineja ja vastuullista matkailua.

Ensimmäisessä osassa keskustelemme Haaga-Helian koordinoimasta Blue – vesistömatkailun digitaaliset palvelukonseptit -hankkeesta, jossa tavoitteena on tehdä suomalaisesta matkailuelinkeinosta edelläkävijä virtuaali- (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) sovellusten käyttöönotossa ja kehittämisessä.

Studiossa vieraina ovat matkailun väitöskirjatutkija ja Blue-hankkeen projektityöntekijä Riina Iloranta sekä Haaga-Helian lehtori ja elämysalan asiantuntija Pasi Tuominen. Tutkimusmatka-podcastia toteuttavat Katri Tihilä ja Peppi Borgenström, jotka työskentelevät Elämys- ja hyvinvointitalouden yksikön tutkimus- ja kehittämistiimissä.

Kuuntele podcast täältä

Seuraava Lisäarvoa risteilytuotteeseen lisätyllä todellisuudella