Katri Ylitalo

Tule mukaan luomaan maailman edistyksellisimpiä digipalveluita

Co-creation workshop Yleinen

Ensi viikolla pääsemme jo työn touhuun alansa kärkiammattilaisten joukolla, sillä ensimmäiset co-creation työpajat käynnistyvät 21.8. Turussa (Vierailukeskus Joki, Lemminkäisenkatu 12b, 20520 Turku) ja 23.8. Järvi-Suomessa (Hotel & Spa Resort Järvisydän, Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi). Helsinki (Suomenlinna, Pajasali) saa odottaa vuoroaan vielä 15.11.2018 saakka

Työpajassa esitellään maailman parhaita esimerkkejä lisätyn todellisuuden ja avoimen datan hyödyntämisestä. Päivän päätarkoituksena on ideoida lisättyyn todellisuuteen ja avoimeen dataan perustuvia matkailusovelluksia, joista on todellista hyötyä sinulle ja osallistuville organisaatiolle.

Elämyksiä ja palveluita, joiden tukena on digitaalisuus

Matkailu on parhaimmillaan seikkailua uudessa ympäristössä ja kulttuurissa. Sen kautta saamme elämyksiä, jotka saattavat olla kaukana omasta arjestamme. Joskus olemme paikassa, jossa tuntemamme vieraat kielet eivät juurikaan auta ymmärtämään paikallista kieltä ja matkailija saattaa eksyä paikalliseen metroon tai ruokalista on ravintolassa vain paikallisella kielellä. Toisaalta juuri ne hetket voivat olla muistorikkaimpia, toisaalta eksyksissä tai nälkäisenä kaikki voi näyttää kurjalta. Esimerkkinä tällaisista matkailijoita hyödyttävistä AR- sovelluksista löytyy esimerkiksi Googlelta, jonka Kääntäjä-sovellukseen on lisätty Word Lens-työkalu, joka kääntää esimerkiksi japanin tai venäjän kielisen tekstin englanniksi tai suomeksi. Aikaisemmin Google-kääntäjän käyttäminen käännöstyökaluna vaati käyttäjää ottamaan kuvan tekstistä. AR:n avulla käyttäjä vie puhelimensa kameran ainoastaan tekstin päälle ja teksti kääntyy toivomalle kieliparille reaaliajassa.

BLUEn työpajat antavat mahdollisuuden unelmille

Ensi viikon työpajoissa päästetään ideat ja unelmat lentoon AR:n ja avoimen datan suhteen. Ilmoittaudu mukaan tästä ja pohdi mitä sinä toivoisit digitaalisilta palvelukonsepteilta, mikä hyödyttäisi sinun asiakastasi ja organisaatiotasi parhaiten. Nyt on aika ilmoittautua mukaan edelläkävijöiden joukkoon!

Seuraava Elokuun co-creation päivät lähestyvät ja nyt on aika liittyä edelläkävijöiden joukkoon - digitaaliset palvelut ovat tätä päivää ja tulevaisuutta