BLUE-tiimissä mukana maailman huippuasiantuntijat

BLUE-hanketta toteuttaa joukko Haaga-Helia ammattikorkeakoulun sekä VTT:n, Manchester Metropolitan Universityn ja hollantilaisen NHTV Breda -korkeakoulun asiantuntijoita. Mukana olevat organisaatiot edustavat hankkeen alojen huippuosaamista maailmanlaajuisesti.

Teemu Moilanen

KTT, (projektinjohto, matkailukehitys, palvelumuotoilu, brändi) on Service Design Networkin akkreditoima palvelumuotoilija ja yksi maailman johtavista paikan brändin rakentamisen asiantuntijoista. Hän on toiminut asiantuntijana Euroopan Parlamentin, Jorma Ollilan johtaman Suomen maabrändivaltuuskunnan, ulkoasianministeriön, Matkailun edistämiskeskuksen ja FinPron brändihankkeissa sekä useiden maiden hallitusten kouluttajana. Moilasella on 19 vuoden ja yli sadan projektin kokemus palveluliiketoiminnan kehittämisestä. Viime vuosina Moilanen on osallistunut noin 70 palvelumuotoiluprojektiin lentoyhtiöistä hotelliketjuihin ja vierailukohteista museoihin. Teemu toimii myös BLUEn Helsinki Urban naturen yhteyshenkilönä.

Leena Grönroos

Järvi-Suomen yhteyshenkilö, on filosofian maisteri, jolla on pitkä kokemus matkailun kehittämisestä Haaga­‐Helia amk:n matkailun liikkeenjohdon lehtorina sekä projektitehtävissä. Grönroosin ominta alaa on matkailukohteen kehittäminen kestävän kehityksen periaatteilla. Tätä työtä hän on tehnyt esimerkiksi Suomenlinnassa yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan ja yritysten kanssa yli kymmenen vuoden ajan. BLUE-projektin ohella hän tekee kansainvälistä yhteistyöprojektia kestävän matkailun edistämiseksi Thaimaassa ja Vietnamissa.

Pasi Tuominen

Turun saariston yhteyshenkilö, (matkailukehitys, AR/VR) on moninkertaisesti palkittu hospitality-alan ammattilainen ja tutkija. Monipuolisen työrupeaman jälkeen ravintola- ja hotellialalla sekä ketjutoiminnassa hän on erikoistunut tutkimustyössään immersiivisiin tilaratkaisuihin ja image mapping -menetelmään. Tuomisen vetämä multisensorinen The Box -hanke palkittiin vuoden innovaationa AromiPRO-gaalassa 1/2018.

Charles Woodward

Professori , (AR/VR) on työskennellyt VTT:llä vuodesta 2004 tutkimusprofessorina multimediateknologian alalla sekä vuodesta 2010 lisätyn ja virtuaalitodellisuuden alalla. Woodward on vetovastuussa AR-alan projektitoiminnasta VTT:n Otaniemen yksikössä, jossa alan tutkimusta on harjoitettu jo 15 vuoden ajan. Woodward nauttii laajaa kansainvälistä mainetta lisätyn todellisuuden alan pioneerina. Hänellä on yli 25 vuoden johtamiskokemus 3D CADiin, tietokonegrafiikkaan ja lisättyyn todellisuuteen liittyvistä projekteista, tutkimuksesta ja tuotekehityksestä.

Timothy Jung

Dr., (AR/VR) on Manchester Metropolitan Universityn laajennetun ja virtuaalisen todellisuuden keskuksen johtaja. Hän on ollut mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä AR/VR-tutkimushankkeissa. Hänen tutkimuksensa keskittyy mobiiliin ja päälle puettavaan lisättyyn todellisuuteen ja virtuaalitodellisuuteen, tehostettuun vähittäiskaupan kokemukseen, esineiden internettiin (IoT), kulttuuriperinnön moniaistiseen kokemiseen sekä älykkään kaupungin ja matkailun sovelluksiin. Hän on kansainvälisen Journal of Applied Augmented and Virtual Reality -julkaisun päätoimittaja. Timothy Jungilla (PhD) on pitkä kokemus matkailualasta ja erityisesti matkailun sähköisestä markkinoinnista.

Dai-In Danny Han

Dr., (elämyssuunnittelija, AR) työskentelee tutkijana mobiilin laajennetun todellisuuden käyttäjäkokemusohjelmassa NHTV Bredan ammattikorkeakoulussa. Hänellä on tohtorintutkinto mobiilin laajennetun todellisuuden sovellusten suunnittelussa. Hän on johtanut tutkimusta Dublin AR -hankkeessa yhteistyössä Manchester Metropolitan Universityn (MMU), Dublinin teknillisen instituutin (DIT) ja Dublin City Councilin (DCC) kanssa ja tutkinut käyttäjäkokemusta mobiilin laajennetun todellisuuden ja Google-lasien avulla Manchesterissa. Tällä hetkellä hän on aktiivisesti mukana tutkimuksessa, joka liittyy AR/VR-kokemusten suunnitteluun, hallintaan ja mittaamiseen NHTV:n Bredan amk:ssa.

Ari Alamäki

Dr., (matkailun digipalvelut, AR) toimii yliopettajana ja tutkijana Haaga-Heliassa, jossa hänen alueenaan ovat digitaalisten palveluiden kehittäminen ja asiakkaiden käyttäytymisen tutkiminen digitaalisessa kontekstissa. Hänen TKI-projektejaan ovat mm. Virtuaaliluonto (2016-2019), Mobile Services for Tourism (2012-2015) ja Big Data Big Business (2017-2019). Ennen akateemista uraa Alamäki toimi 12 vuotta yritysmaailmassa johtavana konsulttina Tieto Oyj:ssä.

Mario Passos Ascencao

Dr. (elämys, palvelumuotoilu) on kansainvälisesti arvostettu elämystutkija, joka on johtanut Experience & welness koulutusohjelmaa Haaga-Heliassa. Hän on akkreditoitu elämyskouluttaja, ja on toteuttanut lukuisia palvelutuotteiden elämyksellisyyden kehittämiseen tähtääviä projekteja. Passos Ascencao vierailee jatkuvasti yliopistoissa ja korkeakouluissa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa luennoimassa sekä toimimassa elämyksellisyyden ja elämysteollisuuden asiantuntijana.

Amir Dirin

Dr., (käytettävyys, AR, koneoppiminen) on tietotekniikan lehtori ja tutkija Haaga-Heliassa, jonka opetusalana ovat ohjelmistotekniikkaan liittyvät kurssit. Dirinin erikoisalaa ovat mobiilioppiminen, laajennettu todellisuus, koneoppiminen (Machine Learning) ja kasvojen tunnistus (Facial Recognitions). Dirinillä on yli 15 vuotta akateemista työkokemusta, jonka lisäksi hän ollut eri tehtävissä mm. Nokialla, IBM:llä ja Soneralla.

Tommi Immonen

KTM , (AR/VR, sähköinen markkinointi) on toiminut markkinointitehtävissä liike-elämän palveluksessa ja siirtynyt lehtoriksi kymmenen vuotta sitten, opettaen sähköistä liiketoimintaa restonomi-opiskelijoille. Hänen mielenkiintonsa kohdistuu uusimman teknologian hyödyntämiseen matkailutoimialalla. Hän jatkaa itsensä kehittämistä jatko-opiskelijana Aalto-yliopistossa, keskittyen virtuaalitodellisuuden tuomiin mahdollisuuksiin.

Riina Iloranta

Restonomi (YAMK), osallistuu BLUE-hankkeeseen tutkijan sekä projektikoordinaattorin roolissa. Ilorannan tausta on matkailualalla ja asiakaskokemuksen luomisessa. Kiinnostuksen kohteena ovat erityisesti luksuselämykset, niiden kehittäminen ja tuottaminen. Hän valmistelee palvelun tuotekehitystä käsittelevää väitöskirjaansa Itä-Suomen Yliopiston kauppatieteelliseen ja kuuluu yliopiston Tourism Business -tutkimusryhmään.

Eeva Puhakainen

YTM, Restonomi (AMK), (BLUE-projektiviestintä) on yhdistänyt Haaga-Helian lehtorina kaksi intohimoaan: tiedon ja ruokamatkailun. Puhakaisella on yli 20-vuotinen kokemus matkailu- ja ruoka-alan journalismista, markkinointiviestinnästä ja bloggaamisesta. Tätä nykyä hän opettaa Haaga-Helia amk:ssa muun muassa johtamisviestintää ja toimii hankkeissa. Ole Puhakaiseen yhteydessä, kun haluat lisätietoa tai kuvamateriaalia BLUE-hankkeesta. eeva.puhakainen (a) haaga-helia.fi / 040 488 7166.